Bruksanvisning filterapparat.
Vinen som skal filtreres, bør tilsettes klaringsmiddel, omstikkes og la den stå i ro etpar timer. Legg filterplaten i bløt i vann i 5 minutters tid.
Beholderen med vin plasseres så høyt som mulig, gjerne 1-1,5 m. over den beholderen som vinen skal stikkes om til.
Den oppbløtte filterplate legges med den riflete side (m/nummeret) mot den sorte innsatsen. Trykk innsatsen opp i den klare toppdelen og skru de tre skruene godt igjen. Sett bunnen på plass. Slangen som hører til settes sammen med heverten (best. nr:2250), med klemmen nærmest filteret. Heverten settes i den øverste beholderen.Før filtrering lønner det seg å la noen liter vann passere gjennom filteret.
Man starter filtreringen med å suge i slangen, når væsken kommer, lukker man med klemmen og monterer slangen på toppen av den klare toppdelen.
Når man nå åpner klemmen, vil vinen renne ned i filteret. Nå må du åpne utluftningsskruen, på toppen av filteret, og slipp ut den luften som står i filteret.
Filtreringen vil ta ca 1/2 time, når man bruker grove filterplater(1000). Ved bruk av "fine" (100) kan det ta opptil 3-4 timer, avhengig av hvor uklar vinen er.



Til hovedsiden